Fusies & Overnames

Fusies & Overnames

Fusies & Overnames
Fusies en overnames zijn belangrijke momenten in het bestaan van bedrijven. Het betreft een besluit dat vrijwel onomkeerbaar is. Met een fusie of overname wilt u synergie realiseren. Maar het betreft vaak ook het samen gaan van twee bedrijfsculturen. Dit vraagt een goed advies en duidelijke afsprakan. Ons aller eerste advies is; 'regel het in goede tijden'.

Onderwerpen Fusies & Overnames:
  • Samenwerkingsovereenkomsten
  • Aandeelhoudersovereenkomsten
  • Opstellen van de koopovereenkomst
  • Due diligence
  • Opstellen van geheimhoudingsverklaring
  • Opstellen van Letter of intent

Heeft u een vergelijkbare case?

Neem contact met ons op m.b.v. ons contactformulier.

Neem contact op

Kinderen, partner en erfrecht

Het erfrecht is in de laatste jaren veelvuldig aangepast. Vond men vroeger dat het familievermogen in zijn geheel en ongehinderd naar de kinderen moest gaan dan gelden hier nu andere regels en is de positie van de partner, echtgenoot of geregistreerd partner, door de regels van de wettelijke verdeling flink verbeterd. Maar kinderen onterven is nog altijd nagenoeg niet mogelijk. Kinderen behouden hun recht op een 'Legitieme Portie'. Hiermee hebben kinderen altijd, ongeacht hoe de relatie is tussen ouders en het kind, recht op hun kindsdeel. Zelfs als ouders een kind of hun kinderen zouden willen onterven behouden kinderen het recht op hun legitieme portie.

Naast deze legitieme portie hebben kinderen ook wilsrechten. Met het wilsrecht kan je als kind voorkomen dat de overgebleven ouder/partner de erfenis opmaakt en jouw deel aan je neus voorbijgaat, ook als de achtergebleven ouder/partner besluit opnieuw te gaan trouwen.

Meer weten?
erfrecht